Ir al contenido principal

Torna el Circuit Bancaixa




Una vegada més torna la Lliga Professional d'Escala i Corda, el Circuit Bancaixa. Demà divendres mampendrà una nova edició que mantindrà el format de l'any passat pero que presenta variacions en els seus protagonistes.


Demà divendres tornarà a ser el trinquet de Genovés l'escenari on es donarà el tret d'eixida d'una nova edició del Circuit Bancaixa. Obriran el campeonat els equips de Genovés II i León. Esta edició contarà en novetats en quant als pilotaris participants no, en canvi, en el format que l'any passat es va instaurar. Per tant es tornarà a jugar tres rondes, que funcionaran com quatre tornejos independents pel sistema d'eliminatòries.

En quant a les baixes destaquen tres restos: Núñez, Adrián que es despedixen del campeonat i Cervera que passa a ser reserva. També hi ha que senyalar la no presència de Sarasol II, el de Genovés es retirà enguany de la pilota professional i per tant ya no disputarà un campeonat que guanyà en la seua primera edició acompanyat del seu germà.

Per la seua part, els jóvens Nacho de Beniparrell i Carlos de Genovés passen a la reserva. El primer està eixint d'una important lesió i serà un dels migers reserves. El segon es mantindrà com a punter reserva.

Per un atra banda hi ha tres pilotaris que canvien de posició. Raul de Godelleta deixa la seua demarcació natural, la de miger, i actuarà enguany com a punter. Santi de Finestrat, recentment proclamat subcampeó individual, ha sigut premiat per la seua actuació i participarà, per primera vegada com a miger en el Circuit Bancaixa. En la mateixa situació es troba Héctor que ya guanyà com a punter el Bancaixa en el 2009.

Les novetats, les noves incorporacions són Fageca que l'any passat entrà en substitució de Colau i va arribar fins la gran final i Puchol II, un pilotari que ha vixcut una gran evolució en els últims mesos.

D'esta forma els equips queden de la següent forma:

  • Soro III i Jesús.
  • Álvaro i Javi.
  • Genovés II i Félix.
  • Miguel i Dani.
  • Colau, Héctor i Tomàs II.
  • Puchol II, Tato i Herrera.
  • León, Salva i Raúl.
  • Fageca, Santi i Tino.


Parlar de favorits és arriscat a estes altures de temporada. Ara mateixa escalaters com Soro III, Puchol II i Álvaro es troben en un gran moment de forma. Per la seua part encara és una incognita cóm evolucionaran Genovés II i Miguel, que encara no han recuperat el seu nivell després de les seues lesions.

Fageca pot fer un gran paper secundat per Santi i Tino, el millor en la punta. León també tindrà les seues opcions, jugarà en Salva, un jugador que l'ha guanyat en tres ocasions. Per la seua part Colau capitanejarà un equip molt jove, secundat per dos jóvens valors, Héctor i Tomás II, que poden donar la sorpresa.

En este sentit, tindrem que esperar a vore com escomencen i evolucionen els diferents equips per valorar els favorits per a guanyar el Circuit Bancaixa 2013.



Comentarios

Entradas populares de este blog

Entrevista a Santi: "Se que és difícil, pero no impossible"

L'ha sigut tot en les llargues, en el joc de carrer, on és dels pilotaris més respectats. Des de Finestrat ha arribat a Argentina, França, Bèlgica, Itàlia... on a jugat i ha guanyat campeonats del món i d'Europa. Ara el seu repte es consolidar-se dins de la èlit de l'escala i corda. I va per molt bon camí. S'ha atrevit en el campeonat dels escaleters, l'Individual d'Escala i Corda i s'ha colat, per mèrits propis en la gran final. D'esta forma pren el relleu de Grau, un dels pilotaris més estimats per Santi. El miger necessita acoplar-se be al peculiar trinquet de Moncada on es jugarà la final. Allí es rep i contesta totes les nostres preguntes. ¿Cóm estàs vivint esta semana? La veritat és que prou tranquil. Està siguen una semana tranquila, entrenant i fent el que faig de normal... Esperant que arribe el dia de la final. ¿Cóm estàs preparant la final? El treball ya està fet. Ara esta semana simplement...

5 llibres que t'ajudaran a conéixer la pilota valenciana

Hui és 23 d'abril Dia Internacional del Llibre i des de Escola de Pilota hem preparat una llista de cinc llibres que t'ajudaran a comprendre millor el món de la pilota valenciana i és que llegir un bon llibre és una bona forma de conéixer millor el nostre deport. Tot i que la bibliografia de la pilota valenciana no és molt abundant és cert que a lo llarc de la història trobem referències a la pilota en autors clàssics com Arnau de Vilanova o Antoni Canals (s. XIV), Joan Lluís Vives o Jaume Cassalls (s. XV), Orellana (s. XVIII), Constantí Llombart (s. XIX) o Almela i Vives (s. XX). Afortunadament, en els últims anys la producció bibliogràfica ha aumentat i millorat. Alguns autors que podem destacar en este sentit són Gabriel García Frasquet, Frederic Llopis Bauset, Miguel Ángel López Egea o Recadero i Víctor Agulló, que en época més moderna (segles XX i XXI) han editat llibres al voltant de la pilota valenciana. Triar d'entre tots els llibres public...

El marchador

Quan entrem en un trinquet, sobre tot si és la primera vegada, mos cridarà l'atenció moltes coses: els jugadors parlant en els espectadors, els “agüelos” assentats baix de la corda, la solemnitat dels espectadors del palquet... Als nostres ulls ens vindran moltes imàgens, pero de totes elles solament una també serà protagonista dins de les nostres orelles: el marchador cantant la coneguda frase “¡A rojos! ¡A blaus! ¿Qui vol rojos? ¿Qui vol blaus?” Sense dubte el marchador és un dels personages més enigmàtics dels trinquets. No és fàcil ser marchador, mantindre viva l'atenció dels espectadors a lo llarc de tota la partida, captar l'atenció de l'espectador, retransmetre la partida donant de 5, de 10... I és que, si estàs perdut, el marchador, gràcies a les travesses, t'indica quí està jugant millor. Es tracta d'un personage, que si fa be la seua faena, pot ser molt enchisador. Afortunadament tenim grans marchadors, tant en l'escala i corda co...