Ir al contenido principal

Genovés obrirà el divendres la Lliga de Raspall

Una nova edició de la Lliga Professional de Raspall, el Trofeu Diputació de Valéncia està ya preparada. El trinquet de Genovés serà l'escenari on esta prestigiosa competició obrirà la seua XXI edició.


Enguany participaran sis equips. Cal destacar la absència dels dos últims restos que han guanyat esta edició Puncha i Waldo, que degut a problemes de lesions, no podran participar enguany. Entre els sis equips trobem quatre parelles i dos trios.


Entre els favorits tindrem a la parella formada per Pepe i Coeter II, actual campeó de la competició i de l'Individual, per tant el jugador a batre en el raspall. El de Simat jugarà ben acompanyat per Pepe, un jove rest que esta millorant molt en els últims anys.


Un atra parella que pot optar al triumfo final és la formada per Moltó i Canari. Es tracta de dos pilotaris jóvens pero contrastats, sobre tot el de Barcheta que s'ha consolidat com a un dels referents de la modalitat. Moltó voldrà afiançar la seua categoria de figura guanyant este campeonat.


Guille i Moro i Marrahí i Alberto són dos parelles molt paregudes i que també tenen moltes opcions. Abdós tenen un rest jove i potent i un punter veterà i inteligent.




Finalment estan els dos trios. Sergio, Dorín i Leandro III per una part i Moncho, Sanchís i Miravalles per una atra. Són dos trios ben compensats, en opcions i poders. Voldran aprofitar els seus punts fort per arribar a la final.


La lliga de Raspall visitarà, en les díhuit partides programades, els trinquets més habituals del raspall: Bellreguart, Castelló de Rugat, Genovés, Guadassuar, La llosa de Ranes, oliva, Piles, vilanova de Castelló i Xeraco.


La competició l'obriran en Genovés Pepe i Coeter II contra Moltó i Canari. Després de disputar-se una lligueta entre els sis equips es disputaran les semifinals que donaran pas a la final que es disputarà l'1 d'agost en la Llosa de Ranes.





Pepe i Coeter II contra Moltó i Canari. La fase regular del campionat començarà amb esta partida, en la qual els sis equips disputaran tots contra tots per a determinar els quatre primers que accediran a les semifinals i optaran a disputar la gran final l’1 d’agost en la Llosa de Ranes.

Comentarios

Entradas populares de este blog

Entrevista a Santi: "Se que és difícil, pero no impossible"

L'ha sigut tot en les llargues, en el joc de carrer, on és dels pilotaris més respectats. Des de Finestrat ha arribat a Argentina, França, Bèlgica, Itàlia... on a jugat i ha guanyat campeonats del món i d'Europa. Ara el seu repte es consolidar-se dins de la èlit de l'escala i corda. I va per molt bon camí. S'ha atrevit en el campeonat dels escaleters, l'Individual d'Escala i Corda i s'ha colat, per mèrits propis en la gran final. D'esta forma pren el relleu de Grau, un dels pilotaris més estimats per Santi. El miger necessita acoplar-se be al peculiar trinquet de Moncada on es jugarà la final. Allí es rep i contesta totes les nostres preguntes. ¿Cóm estàs vivint esta semana? La veritat és que prou tranquil. Està siguen una semana tranquila, entrenant i fent el que faig de normal... Esperant que arribe el dia de la final. ¿Cóm estàs preparant la final? El treball ya està fet. Ara esta semana simplement...

5 llibres que t'ajudaran a conéixer la pilota valenciana

Hui és 23 d'abril Dia Internacional del Llibre i des de Escola de Pilota hem preparat una llista de cinc llibres que t'ajudaran a comprendre millor el món de la pilota valenciana i és que llegir un bon llibre és una bona forma de conéixer millor el nostre deport. Tot i que la bibliografia de la pilota valenciana no és molt abundant és cert que a lo llarc de la història trobem referències a la pilota en autors clàssics com Arnau de Vilanova o Antoni Canals (s. XIV), Joan Lluís Vives o Jaume Cassalls (s. XV), Orellana (s. XVIII), Constantí Llombart (s. XIX) o Almela i Vives (s. XX). Afortunadament, en els últims anys la producció bibliogràfica ha aumentat i millorat. Alguns autors que podem destacar en este sentit són Gabriel García Frasquet, Frederic Llopis Bauset, Miguel Ángel López Egea o Recadero i Víctor Agulló, que en época més moderna (segles XX i XXI) han editat llibres al voltant de la pilota valenciana. Triar d'entre tots els llibres public...

El marchador

Quan entrem en un trinquet, sobre tot si és la primera vegada, mos cridarà l'atenció moltes coses: els jugadors parlant en els espectadors, els “agüelos” assentats baix de la corda, la solemnitat dels espectadors del palquet... Als nostres ulls ens vindran moltes imàgens, pero de totes elles solament una també serà protagonista dins de les nostres orelles: el marchador cantant la coneguda frase “¡A rojos! ¡A blaus! ¿Qui vol rojos? ¿Qui vol blaus?” Sense dubte el marchador és un dels personages més enigmàtics dels trinquets. No és fàcil ser marchador, mantindre viva l'atenció dels espectadors a lo llarc de tota la partida, captar l'atenció de l'espectador, retransmetre la partida donant de 5, de 10... I és que, si estàs perdut, el marchador, gràcies a les travesses, t'indica quí està jugant millor. Es tracta d'un personage, que si fa be la seua faena, pot ser molt enchisador. Afortunadament tenim grans marchadors, tant en l'escala i corda co...