Ir al contenido principal

Ya no soc yo





Pelayo ha sigut este matí l'escenari triat per Álvaro Navarro per a donar les raons de la seua retirada. El mític trinquet del cap i casal ha vixcut la roda de prensa en la que un nou mite de la pilota valenciana ha declarat que “ya no soc yo”.

I és que el pilotari de Faura ya anava madurant la idea de la seua retirada des del passat mes d'agost. El bou de Faura anava notant que el seu rendiment ya no era el mateix, que “ficar-se els guants i anar a jugar em costava”. I és que Álvaro, que sempre s'ha caracterisat per la seua competitivitat, no podia ni volia arrastrar-se pels trinquets.

En un deport, minoritari i castigat com la pilota, sempre costa vore una bona resposta dels mijos de comunicació. Pero esta vegada, la figura de Álvaro ha sigut un gran reclam per a tots ells. Tots els mijos especialisats en la pilota han estat present. També alguns atres mijos valencians de caràcter generaliste. I Álvaro, que ha reconegut que hui ha hagut una major assistència que en qualsevol presentació d'una final, ha volgut dirigir-se ad este sector, reconeguen i agraint la seua llavor.

Pero Álvaro abans ha volgut agrair també als trinqueters, “a tots, als de ara i als que ya no estan”, la paciència que han tingut en ell. A Val Net, empresa que “es mereix tot el respecte del món”, també s'ha dirigit reconeguen la seua aposta i atreviment per professionalisar la pilota valenciana.




Com ha reconegut, el jugador professional poc s'implica en la Federació, pero ell porta cinc anys molt involucrat gràcies al proyecte Pilota a l'escola i al CESPIVA. I ha sigut aixina com s'ha donat conte de “lo difícil que és gestionar” tot el treball que fa la Federació de Pilota Valenciana.

El ya ex-professional també ha tingut paraules d'agraïment als polítics ya que “depenim d'ells”. L'onze vegades campeó individual d'escala i corda creu que “esteu recolzant la pilota” pero que, al mateix temps els avisava en un “no baixeu la guàrdia”.

Els moments més emotius s'han vixcut quan s'ha dirigit als més pròxims, a les seues famílies. Per una banda, el home del récort de l'Individual d'Escala i Corda ha sigut capaç pe demanar disculpes als seus companys de professió perque “ crec que moltes voltes he faltat el respecte”. Per un atra, la seua família, sobre tot la seua filla que li deya “papa, ya perts moltes voltes”.

A partir d'ara, a Álvaro li falta completar quatre partides, quatre festivals, per a despedir-se de tota la afició. Un frontó per decidir, Guadassuar, Villarreal i Pelayo, on penjarà definitivament els guants i on ha demanat poder enfrontar-se a Genovés II, seran els escenaris per a despedir a una llegenda dels trinquets.


Ben arropat

Álvaro ha vixcut hui un dels moments més importants de la seua carrera deportiva. Ha sigut una despedida emotiva pero en la que s'ha trobat molt ben arropat. Al seu costat, en la taula tenia al president de la FPV, Daniel Sanjuan, i a Fredi, directiu de Val Net. Pero també han volgut estar Miguel Bailach, diputat de deports de la Diputació de Valéncia, Mateo Castellá, director general de deports de la Generalitat Valenciana, Cristobal Grau, regidor de deports de la ciutat de Valéncia i Toni Gaspar, alcalde de Faura.

Pero també, molts companys dels trinquets han volgut estar ahí. És el cas de Soro III, Fageca, Genovés II, Puchol III, Pedro, Víctor o Tino.


Per supost, una bona representació dels seu poble, Faura, i de les Valls, ha estat present el dia que Álvaro es despedia de la pilota en la catedral.


Comentarios

  1. Quan el sabi senyala el nuvol... els que preferixen l'apichat barceloni al valencià solen fixar-se en l'ortografia.

    ResponderEliminar
  2. S'alegrem molt que després de dos anys en l'actual format, després de publicar 190 artículs publicats, tots referents a la pilota valenciana, tingam el primer comentari en el blog. La llàstima és que siga un comentari respecte a l'ortografia. En fi, som valencians i una de les nostres passions és discutir al voltant de la llengua.

    Bo, m'imaginem que serà la primera vegada que Cuazca ens visita puix els 190 artículs estan redactats en la mateixa ortografia i fins ara no havia dit res. Aixina que volíem informar-te que en la redacció dels nostres artículs seguim les Normes de el Puig que, efectivament, ara no és l'oficial (tot i que si ho varen ser fa uns anys) i és, hui en dia, una opció minoritària, pero la nostra opció.

    ResponderEliminar
  3. Que vergonya d'ortografia, que en un Bloc públic s'escriga amb tal quantitat de faltes.
    Alguns diuen que els que no ho veuen com aquí s'escriu és per que prefereixen el "l'apichat barceloni". jo els diria que conegueren una mica més la geografia del País Valencià, que recórreguen els pobles de l'interior d'Alacant, des de Dénia fins a Alcoi, comarques com l'Alcoià, el Comtat, les dues Marines, la Vall d'Albaida, La Costera, la Safor, i un llarg etc ... i d'escoltar com és la fonètica d'aquella gent.
    Estaria bo que un andalús escrigués tal com parla, o qualsevol persona d'Amèrica del Sud.
    Cal mirar més el que ens uneix amb Catalunya i menys el que ens separa.

    ResponderEliminar

Publicar un comentario

Entradas populares de este blog

Entrevista a Santi: "Se que és difícil, pero no impossible"

L'ha sigut tot en les llargues, en el joc de carrer, on és dels pilotaris més respectats. Des de Finestrat ha arribat a Argentina, França, Bèlgica, Itàlia... on a jugat i ha guanyat campeonats del món i d'Europa. Ara el seu repte es consolidar-se dins de la èlit de l'escala i corda. I va per molt bon camí. S'ha atrevit en el campeonat dels escaleters, l'Individual d'Escala i Corda i s'ha colat, per mèrits propis en la gran final. D'esta forma pren el relleu de Grau, un dels pilotaris més estimats per Santi. El miger necessita acoplar-se be al peculiar trinquet de Moncada on es jugarà la final. Allí es rep i contesta totes les nostres preguntes. ¿Cóm estàs vivint esta semana? La veritat és que prou tranquil. Està siguen una semana tranquila, entrenant i fent el que faig de normal... Esperant que arribe el dia de la final. ¿Cóm estàs preparant la final? El treball ya està fet. Ara esta semana simplement...

5 llibres que t'ajudaran a conéixer la pilota valenciana

Hui és 23 d'abril Dia Internacional del Llibre i des de Escola de Pilota hem preparat una llista de cinc llibres que t'ajudaran a comprendre millor el món de la pilota valenciana i és que llegir un bon llibre és una bona forma de conéixer millor el nostre deport. Tot i que la bibliografia de la pilota valenciana no és molt abundant és cert que a lo llarc de la història trobem referències a la pilota en autors clàssics com Arnau de Vilanova o Antoni Canals (s. XIV), Joan Lluís Vives o Jaume Cassalls (s. XV), Orellana (s. XVIII), Constantí Llombart (s. XIX) o Almela i Vives (s. XX). Afortunadament, en els últims anys la producció bibliogràfica ha aumentat i millorat. Alguns autors que podem destacar en este sentit són Gabriel García Frasquet, Frederic Llopis Bauset, Miguel Ángel López Egea o Recadero i Víctor Agulló, que en época més moderna (segles XX i XXI) han editat llibres al voltant de la pilota valenciana. Triar d'entre tots els llibres public...

El marchador

Quan entrem en un trinquet, sobre tot si és la primera vegada, mos cridarà l'atenció moltes coses: els jugadors parlant en els espectadors, els “agüelos” assentats baix de la corda, la solemnitat dels espectadors del palquet... Als nostres ulls ens vindran moltes imàgens, pero de totes elles solament una també serà protagonista dins de les nostres orelles: el marchador cantant la coneguda frase “¡A rojos! ¡A blaus! ¿Qui vol rojos? ¿Qui vol blaus?” Sense dubte el marchador és un dels personages més enigmàtics dels trinquets. No és fàcil ser marchador, mantindre viva l'atenció dels espectadors a lo llarc de tota la partida, captar l'atenció de l'espectador, retransmetre la partida donant de 5, de 10... I és que, si estàs perdut, el marchador, gràcies a les travesses, t'indica quí està jugant millor. Es tracta d'un personage, que si fa be la seua faena, pot ser molt enchisador. Afortunadament tenim grans marchadors, tant en l'escala i corda co...