Ir al contenido principal

Soro 3



Genovés, Pasqual, Sarasol, Álvaro, Waldo... i ara també Soro III. El de Massamagrell es troba, des d'ahir en el selecte grup de pilotaris professionals que han conseguit guanyar en propietat el fris grec (de 20 kg) que la FPV otorga al que conseguix guanyar tres vegades consecutives (o cinc alternes) el campeonat individual d'una de les modalitats de la pilota valenciana. Ara ya són sis, com sis són els pilotaris representats en la feninnde, els que el tenen en propietat. La Costera, la Safor, el Camp de Morvedre i ara l'Horta, tenen algun pilotari d'este grup.

Ahir, el net del tio Pena, demostrava a tots que entra per drets propis en este selecte grup, en la llegenda de l'escala i corda. Ahir guanya per tercera vegada i en total autoritat el campeonat Individual d'Escala i Corda. I això que davant tenia a Fageca, un pilotari que arribava en molta ilusió, confiança i poders per fer front al campeó.

De fet, el primer joc, que s'anotava Soro III des del rest fon un gran joc. Des del primer moment una partida vibrant, jugada de poder a poder, un cara a cara, on els pilotaris no amagaven les seues armes. Un primer joc que oferia també les primeres ovacions.

Per a Soro III no se li pot jugar, hui en dia, cara a cara. El de Massamagrell està per damunt de tots, és evident, i en l'enfrontament directe te molts recursos. Duen que els grans de la pilota ho són, no solament per guanyar campeonats, que també, el són perque són capaços de fer coses diferents. Si, és cert que Soro III és un pilotari marcat pel seu físic, la seua potencia, la seua movilitat, pero la seua capacitat de restar pilotes impossibles, de tornar la pilota cada vegada més fort, d'avassallar al seu rival restant qualsevol pilota i atacar, el fa únic.

Pot ser el de Massamagrell no estiguera massa fi al inici del campeonat pero l'ha finalisat pletòric, en una gran demostració física i tàctica, per tant, una gran demostració de joc. Com be diu, no és una casualitat estar ahí.

Fageca per la seua part ho va intentar. Ya en la presentació la seua cara mostrava cert punt de nerviosisme. Pot ser l'ambient a l'hora de la veritat si que el va afectar. De totes formes donà la cara, tal i com va prometre, no es va rendir. Va conseguir fer-li grans quinzes a un Soro III que el tornava tot, fent-se en peu tota l'escala per a aplaudir-lo. I no foren solament un parell de vegades.

En Fageca tenim ya un pilotari d'èlit, que no solament conta per als campeonats d'equip, si no que també serà clau en els pròxims campeonats individuals.


Finalment, Soro III guanyava a Fageca 60-30.

Comentarios

Entradas populares de este blog

Entrevista a Santi: "Se que és difícil, pero no impossible"

L'ha sigut tot en les llargues, en el joc de carrer, on és dels pilotaris més respectats. Des de Finestrat ha arribat a Argentina, França, Bèlgica, Itàlia... on a jugat i ha guanyat campeonats del món i d'Europa. Ara el seu repte es consolidar-se dins de la èlit de l'escala i corda. I va per molt bon camí. S'ha atrevit en el campeonat dels escaleters, l'Individual d'Escala i Corda i s'ha colat, per mèrits propis en la gran final. D'esta forma pren el relleu de Grau, un dels pilotaris més estimats per Santi. El miger necessita acoplar-se be al peculiar trinquet de Moncada on es jugarà la final. Allí es rep i contesta totes les nostres preguntes. ¿Cóm estàs vivint esta semana? La veritat és que prou tranquil. Està siguen una semana tranquila, entrenant i fent el que faig de normal... Esperant que arribe el dia de la final. ¿Cóm estàs preparant la final? El treball ya està fet. Ara esta semana simplement...

5 llibres que t'ajudaran a conéixer la pilota valenciana

Hui és 23 d'abril Dia Internacional del Llibre i des de Escola de Pilota hem preparat una llista de cinc llibres que t'ajudaran a comprendre millor el món de la pilota valenciana i és que llegir un bon llibre és una bona forma de conéixer millor el nostre deport. Tot i que la bibliografia de la pilota valenciana no és molt abundant és cert que a lo llarc de la història trobem referències a la pilota en autors clàssics com Arnau de Vilanova o Antoni Canals (s. XIV), Joan Lluís Vives o Jaume Cassalls (s. XV), Orellana (s. XVIII), Constantí Llombart (s. XIX) o Almela i Vives (s. XX). Afortunadament, en els últims anys la producció bibliogràfica ha aumentat i millorat. Alguns autors que podem destacar en este sentit són Gabriel García Frasquet, Frederic Llopis Bauset, Miguel Ángel López Egea o Recadero i Víctor Agulló, que en época més moderna (segles XX i XXI) han editat llibres al voltant de la pilota valenciana. Triar d'entre tots els llibres public...

El marchador

Quan entrem en un trinquet, sobre tot si és la primera vegada, mos cridarà l'atenció moltes coses: els jugadors parlant en els espectadors, els “agüelos” assentats baix de la corda, la solemnitat dels espectadors del palquet... Als nostres ulls ens vindran moltes imàgens, pero de totes elles solament una també serà protagonista dins de les nostres orelles: el marchador cantant la coneguda frase “¡A rojos! ¡A blaus! ¿Qui vol rojos? ¿Qui vol blaus?” Sense dubte el marchador és un dels personages més enigmàtics dels trinquets. No és fàcil ser marchador, mantindre viva l'atenció dels espectadors a lo llarc de tota la partida, captar l'atenció de l'espectador, retransmetre la partida donant de 5, de 10... I és que, si estàs perdut, el marchador, gràcies a les travesses, t'indica quí està jugant millor. Es tracta d'un personage, que si fa be la seua faena, pot ser molt enchisador. Afortunadament tenim grans marchadors, tant en l'escala i corda co...