Ir al contenido principal

En els trinquets no t'oblidem
En este món hi han noticies de tot tipo. Hi ha noticies esperades, desijades... pero també hi ha d'atres que ni són esperades ni desijades.

Ahir una noticia deixava grogui a la família de la pilota valenciana. Antonio Núñez Celda, Núñez per als mants de la vaqueta, ens deixava. La noticia, com no podia ser d'un atra forma corria per les rets socials.

Núñez ha sigut un gran pilotari. Un pilotari que es mantindrà viu entre les muralles dels trinquets, en els recort de tots els aficionats. Fins el passat setembre fon pilotari professional i un dels més estimats. Han sigut 25 anys entre trinquets i frontons.

De Quart de Poblet a Beniparrell i d'allí als trinquets. Del frontó a la galocha i d'allí al món professional. Núñez trencà la maldicció dels esquerrans. Obrí el camí ad atres com el propi Álvaro i Pedro.

Sense cap dubte era especial, no solament pel seu joc si no també pel seu caràcter, introvertit pero al mateix temps obert.

Ha sigut un pilotari en dos mans, en un carchot i un rebot espectacular. Un jugador molt tècnic i complet capaç de guanyar els millors campeonats d'escala i corda com de frontó. Ha participat en moltes trobades vasc-valencianes. S'ha enfrontat als millors, ell era dels millors, i ha recorregut tota la geografia valenciana jugant pels trinquets i frontons valencians.

Hui el món de la pilota ha despedit a Núñez pero mai el podrem oblidar.

Comentarios

Entradas populares de este blog

Mascletà per a Pere Roc II, Jesús i Carlos

Com en totes les mascletaes, on el terratrémol es deixa per al final, la final de la Lliga Bankia d'Escala i Corda ha vixcut un gran final. Just en el moment en que l'equip blau era incapaç de tornar, per última vegada, la vaqueta, una explosió d'emocions omplia el vell trinquet de Pelayo. Per una part, les emocions de Francés, Javi i Bueno que, tenint opcions a lo llarc de la partida veïen com en els tres últims jocs eren incapaços de fer front a Pere Roc II, Jesús i Carlos que arribaven a l'última part de la partida més entonats. Sensació agredolça la dels representants de Vilarreal sense cap dubte. En canvi, el bando roig, alegria desbordant al conseguir el triumfo i en l'escala, predomini ya en els partidaris uniformats hui de roig vinguts de Benidorm, Silla i Genovés.
La de hui ha sigut una partida en gran dosis d'emoció i també molt ambientada pels enèrgics partidaris d'abdós equips. Hem pogut fruir de tres debutants en una final que no han patit del…

Presentada la final de la Lliga Bankia de Raspall Femenina

El saló d'actes de la seu central de Bankia en Valéncia rebia anit la presentació de la final de la Lliga Bankia d'Èlit Femení, una partida que enfrontarà als equips de Bicorp (Mar i Victória) i Borbotó A (Anabel, Mónica i Amparo). La partida es disputarà el pròxim dissabte 30 de juny en el carrer de Gavarda (17:30 h) i serà televisada per À Punt Media.
A priori la favorita serà la parella de Bicorp que, a banda de conseguir la seua classificació a semifinals com a primera de grup, l'any passat ya guanyà elcampeonat. Aixina i tot, les de la Canal de Navarrés no tindran una partida fàcil puix davant tindran a l'únic equip que les ha pogut derrotar a lo llarc del campeonat. El trio de Borbotó conseguia superar a la gran dominadora en el seu propi carrer.La partida de Gavarda es presenta molt interessant, en un equip, el de Bicorp, acostumat a les grans partides, i un trio, el de Borbotó que ha conseguit completar una gran temporada desbancant a un dels clàssics del raspal…

5 llibres que t'ajudaran a conéixer la pilota valenciana

Hui és 23 d'abril Dia Internacional del Llibre i des de Escola de Pilota hem preparat una llista de cinc llibres que t'ajudaran a comprendre millor el món de la pilota valenciana i és que llegir un bon llibre és una bona forma de conéixer millor el nostre deport.
Tot i que la bibliografia de la pilota valenciana no és molt abundant és cert que a lo llarc de la història trobem referències a la pilota en autors clàssics com Arnau de Vilanova o Antoni Canals (s. XIV), Joan Lluís Vives o Jaume Cassalls (s. XV), Orellana (s. XVIII), Constantí Llombart (s. XIX) o Almela i Vives (s. XX).
Afortunadament, en els últims anys la producció bibliogràfica ha aumentat i millorat. Alguns autors que podem destacar en este sentit són Gabriel García Frasquet, Frederic Llopis Bauset, Miguel Ángel López Egea o Recadero i Víctor Agulló, que en época més moderna (segles XX i XXI) han editat llibres al voltant de la pilota valenciana.
Triar d'entre tots els llibres publicats és molt difícil i pe…