Ir al contenido principal

Una final inèdita



Fa un any que Coeter II se n'anava decebut del trinquet de la Llosa. Acabava de perdre una nova final de l'Individual de raspall front a Waldo. Per tercera vegada, el valent punter de Simat, perdia la final davant del gran jugador d'Oliva i, atra volta en el mateix marcador 25-5.

Després d'aquella partida Coeter II volia reflexionar al voltant d'una competició que guanyà en el 2006 pero que en les seues finals posteriors sempre s'ha trobat a un Waldo, pot ser el millor pilotari de la història del raspall, molt superior.

Afortunadament, la decisió de Paco Brines fou tornar a lluitar per este campeonat. Ara, en el 2013, te una bona oportunitat de sumar el segon títul.

Coeter II s'enfrontarà en la final a Moncho, un jove de Manuel que ha sigut la sorpresa agradable d'esta edició. És cert que ha tingut la “fortuna” d'evitar l'eliminatòria que l'encarava en Waldo (el d'Oliva no pogué disputar els quarts de final per lesió), pero també és cert que en les semifinals, davant de Moltó oferí un joc molt sòlit, madur, consistent. En la partida de Bellreguart Moncho va demostrar tindre les cualitats i capacitats per a disputar una final de l'Individual de raspall.

Per tant, el pròxim dumenge (Piles, 12h) s'enfrontaran dos jugadors en plena forma, inteligents, que buscaran l'erro de l'adversari. Dos pilotaris que s'enfronten per primera vegada en esta final.

Abdós tenen molt clar com serà la marcha de la final. Coeter II basarà el seu joc en la seua força, en el seu remat, el seu joc de punter. Buscarà un ritme ràpit i ha triat, per tant una pilota pesada que puga favorir la seua pegada.

Per la seua part, Moncho no tindrà cap problema si la partida s'allarga i es fa pesada. No rebujarà el joc de rebot i tractarà de fer molt de mal en la seua treta. La pilota que ha triat, també de Carcaixent, és més llaugera, que puga evitar el remat del de Simat.

Coeter II pot arribar a la final en més pressió, és el favorit, l'expert. Sap com jugar en estes situacions. Enfront estarà Moncho, un pilotari que ya ha complit, pero que te mans per a guanyar la final i serà molt perillós.


La partida serà retransmesa per Canal 9, desafortunadament en diferit.

Comentarios

Entradas populares de este blog

Una parella de 10

  Després de nou partides disputades, Giner i Nacho han tancat un campeonat de 10 puix han conseguit sumar la victòria més important, la de la final. Per tant, la parella ha conseguit fer una Lliga perfecta, de 10, no solament pel ple de 10 victòries, també pel gran equip que han fet. I és que Giner i Nacho s'han mostrat com una parella intractable, sense fissures. Hem vist un Giner ficat en la faena, a un gran nivell, quin gust dona vore-lo jugar. Pero com ell mateixa digué en declaracions a Pilota Pro, jugava en un miger que “marca molt la diferència”, i el tenia que aprofitar. Tenim a un pilotari, un miger, qui hui en dia, en permís del número 1, Puchol II, marca la pauta a seguir, la referència en les lloses dels trinquets. Nacho te cames, físic i tècnica. Te pot jugar en criteri en les dos mans, per dalt i per baix, abarca molta cancha i sap colocar-se i colocar la pilota com pocs. Si continua jugant aixina, i te pinta de que aixina serà, tenim per a fruir molt

Triats els 17 valencians i valencianes que jugaran per guanyar l'Europeu de Pilota

  Freixo de Espada à Cinta és un chicotet municipi portugués de poc més de 3.000 habitants. Es troba en la frontera espanyola, front la província de Salamanca, i del 2 al 6 d'abril serà la capital europea de la pilota ya que allí es disputarà l'Europeu 2024. Valéncia afronta esta nova fita europea després de proclamar-se campeona del Món en Alzira fa poc més d'un any. La Selecció Valenciana encara este nou repte en novetats. La primera d'elles és que, com anuncià en el seu moment, Vicent Molinés deixa el càrrec de seleccionador, deixant pas a un cos tècnic format per Juanma Garrido, Arnau Oliver i Ana Giner, que ya formaven part de l'equip del seleccionador en Alzira 2023. Per un atra banda trobem les baixes de dos peces importants degut a les lesions, Mar en dones i Puchol II en hòmens. Selecció Femenina L'equip femení tornarà a estar format per sis jugadores. Continuen de la cita d'Alzira Victoria, Ana de Beniparrell, Amparo de Moncada i Irene

En Benissa, pilota i misa

Que la pilota és especial ya ho saben tots els que estan llegint estes llínies. Una de les característiques que fan del nostre un deport especial, més estimat, de bo, pels seus practicants és la intensa activitat per part dels aficionats. A diferència dels clubs de fútbol, en pilota no tenim milers de socis i abonats, pero si tenim un grapat d'enamorats en cada poble. Un grapat que són els que li donen vida, dia a dia, a la pilota valenciana. I un bon eixemple és Benissa i el seu Campeonat Comarcal Puríssima Chiqueta. Benissa és de tots coneguts pel dit “Els dumenges, en Benissa, pilota i missa”. Per tant, és per tots coneguda la seua afició a la pilota. De fet, el seu trinquet ha sigut seu de grans partides en la seua història. Pero el trinquet es manté viu gràcies a eixe grapat d'aficionats del poble que encara s'ocupa d'organisar, entre d'atres coses, un campeonat d'aficionats, el Puríssima Chiqueta, que es mamprengué en els huitanta.