Ir al contenido principal

Marketing



Molt provablement vosté que està llegint este llínies practicarà el joc de pilota valenciana, i si no l'haurà practicat en un temps passat, i si no ha sigut aixina, serà seguidor de l'actualitat d'este deport. I si qualsevol d'estos supòsits no el complix tindrà, com a mínim, alguna inquietut cap a la cultura valenciana.

I és que la pilota valenciana és com un gueto dins de la societat valenciana. O dit d'un atra forma, tots els que realment seguim o practiquem la pilota som uns friquis. Hui en dia som quatre els que estem darrere del “més valencià dels deports”.

Si, la pilota era el deport rei dels valencians a principis del segle XX pero la societat valenciana ha canviat, ha evolucionat molt sobre tot en els últims 30 anys. De la mateixa forma que la societat ha evolucionat, la pilota valenciana s'ha mantingut immòvil dins del trinquet, dins del seu reducte, pot ser confiada de la seua implantació en les arrels de la personalitat valenciana. I si seguim aixina el gueto encara serà més chicotet.

L'immovilisme del que s'ha fet gala dins d'este món, per fi, pareix que escomence a trencar-se. Són moltes les veus qualificades (pilotaris professionals, trinqueters, gerents, empreses...) que consideren que la pilota ha de variar les seues costums, que s'ha d'adaptar a l'actual societat valenciana. Per fi s'ha conclòs que la pilota se te que menejar per a poder sobreviure, no anem a esperar assentats en l'escala del trinquet.

Un bon eixemple són les jornades que s'estan organisant en pobles com Sella, Oliva, Borriana... Jornades de debat, d'anàlisis, de fer propostes... totalment necessàries per a que la pilota s'adapte a la societat actual.

Pero no basta en estes jornades, ni en que trinqueters valents se la “juguen” canviant horaris, donant oportunitats, obrint els trinquets a noves fòrmules, fent la guerra pel seu conte. És vital, en la societat actual, que la pilota millore la seua comercializació, és a dir, treballar el màrketing de la pilota valenciana, l'anàlisis seriós del nostre “producte”, de les seues capacitats, de com donar a conéixer el nostre producte per a captar, retindre i fidelisar al consumidor-aficionat.

Tenim que reconéixer que la pilota mai s'ha treballat en este sentit, mai s'ha considerat eixa necessitat, tot i que en els últims anys les galeries i l'escala de qualsevol trinquet s'han anat buidant.

La realitat és que la pilota valenciana no és un deport normalisat. Si, era un joc molt arrelat en el poble valencià, pero era un joc com pot ser el truc o el dòmino, un joc de bar. El joc de bar se convertí en un deport al que ara exigim dignitat i normalitat dins d'una societat en la que l'activitat física és un dels pilars fonamentals.

I un treball aixina no el pot fer el trinqueter, ni els jugadors. Tampoc els aficionats. Ací els gestors de la pilota, empreses, federació, administració..., si volen que la pilota importe a la societat valenciana tindran que treballar de valent en este sentit.

Si, una televisió pública valenciana serà molt important, pero hui en dia no la tenim. I molts deports, que tampoc tenen eixa televisió, mos estan menjant el terreny.

Desafortunadament vivim en una societat consumista, de lliure mercat. Els valors que han mantingut viva la pilota (cultura, tradició...) no són importants. Ara es busca productivitat, comoditat, modernitat i és ahí on tenim que millorar.


La pilota ha d'estar viva en els trinquets pero també en una societat com la valenciana del segle XXI.

Comentarios

Entradas populares de este blog

Una parella de 10

  Després de nou partides disputades, Giner i Nacho han tancat un campeonat de 10 puix han conseguit sumar la victòria més important, la de la final. Per tant, la parella ha conseguit fer una Lliga perfecta, de 10, no solament pel ple de 10 victòries, també pel gran equip que han fet. I és que Giner i Nacho s'han mostrat com una parella intractable, sense fissures. Hem vist un Giner ficat en la faena, a un gran nivell, quin gust dona vore-lo jugar. Pero com ell mateixa digué en declaracions a Pilota Pro, jugava en un miger que “marca molt la diferència”, i el tenia que aprofitar. Tenim a un pilotari, un miger, qui hui en dia, en permís del número 1, Puchol II, marca la pauta a seguir, la referència en les lloses dels trinquets. Nacho te cames, físic i tècnica. Te pot jugar en criteri en les dos mans, per dalt i per baix, abarca molta cancha i sap colocar-se i colocar la pilota com pocs. Si continua jugant aixina, i te pinta de que aixina serà, tenim per a fruir molt

Triats els 17 valencians i valencianes que jugaran per guanyar l'Europeu de Pilota

  Freixo de Espada à Cinta és un chicotet municipi portugués de poc més de 3.000 habitants. Es troba en la frontera espanyola, front la província de Salamanca, i del 2 al 6 d'abril serà la capital europea de la pilota ya que allí es disputarà l'Europeu 2024. Valéncia afronta esta nova fita europea després de proclamar-se campeona del Món en Alzira fa poc més d'un any. La Selecció Valenciana encara este nou repte en novetats. La primera d'elles és que, com anuncià en el seu moment, Vicent Molinés deixa el càrrec de seleccionador, deixant pas a un cos tècnic format per Juanma Garrido, Arnau Oliver i Ana Giner, que ya formaven part de l'equip del seleccionador en Alzira 2023. Per un atra banda trobem les baixes de dos peces importants degut a les lesions, Mar en dones i Puchol II en hòmens. Selecció Femenina L'equip femení tornarà a estar format per sis jugadores. Continuen de la cita d'Alzira Victoria, Ana de Beniparrell, Amparo de Moncada i Irene

Montaner i Tonet guanyen una vibrant final en Piles

  Gran ambient en Piles, el trinquet de la Safor oferia un ambient immillorable, plena l'escala i les galeries, els aficionats esperaven gojar d'una gran partida i aixina fon. Ambient de gran final i moltes ganes de vore pilota, eixe podria ser el resum dels minuts previs a que la final de la Lliga Pro 1 de raspall es disputara. La reballà donava la treta als blaus, un factor que en un trinquet com el de Piles podria ser determinant. I tot pintava a que seria una partida de traures, els dos primers jocs se n'anaven cap al saque ràpidament, iguals a 5 . Iván tornava al traure novament, i tot que també es lluïa posant la vaqueta en joc, els rojos donaven molta guerra. Passàvem aixina a un tram de la partida de guerrilla on els dos restos treyen violentament i colocaven la vaqueta en els racons per sumar quinzes i els dos punters s'encaraven a pilotades buscant el quinze i defenent el seu marcador. Foren moments espectaculars, de desgast. Aixina i tot els jocs el