Ir al contenido principal

Bicorp triumfa en les finals de l'Autonómic de Raspall

pilota valenciana femenina, Mar de Bicorp, Victoria de Valencia, raspall


En el carrer de pilota de Polinyà del Xúquer, un bonic carrer artificial rodejat de taronjars, el club de Bicorp ha tornat a escriure una pàgina més en la seua història. I és que esta vesprada es presentaven dos equips seus en les finals de primera, tant femenina com masculina, del diputació de Raspall, el campeonat autonòmic, i els dos equips han conseguit la victòria.

La vesprada s'iniciava en la partida femenina. La parella de Bicorp (Mar i Victoria) es tornaven a enfrontar a Beniparrell (Ana i Noelia Puertes), es a dir, la mateixa partida que fa un any es disputà en Genovés en victòria de les de l'Horta Sur.

Esta vegada la història anava a ser diferent. Tres anys consecutius les germanes de Beniparrell havien conseguit el títul per al seu club, pero enguany, la parella de Bicorp conseguia, en el seu segon intent, guanyar l'autonòmic de trios per primera vegada. I és que, en una partida prou ràpida, Mar i Victoria han demostrat madurea i una millora notable en el seu joc. Aixina, hui en dia, son el referent de la pilota femenina, un referent en molt de futur.

Des del traure, on Mar ha sigut definitiva, Bicorp colocava el definitiu 40-20 que els proclamava campeones.

Pero la festa per a Bicorp no acabava ahí. A continuació es disputava la final masculina, per quart any consecutiu s'enfrontaven a l'equip de Xeraco.

La reballà favoria als de la Canal de Navarrés, i això, va ser definitiu en el resultat de la partida, tots els jocs es sumaven des del traure. És cert que, en la primera part de la partida els rojos conseguien en més facilitat sumar el joc gràcies a la bona treta de Armando, que hui ha tirat de manual i ha demostrat que encara es troba a un bon nivell.

Quan els de Xeraco anaven al traure, la treta de Paco no era tan poderosa, i els costava més sumar el joc. Aixina i tot, els jocs anaven caiguen als dos costats per igual. En tanta igualtat es podien vore quinzes molt disputat i de gran bellea.



En els de Xeraco, Juan tirava de galons i comandava als seus en valentia i decisió. Per contra, en l'atre bando Armando era el que dirigia al seu equip pero Víctor quan agarrava una bona pilota, per dalt, era determinant.

La partida es presentava en un punt on la tàctica, la colocació dels peons en el rest, era molt diferent en cada equip. Els de la Safor colocaven a Juan i Chaveli casi en paralel en la falta. Per contra els de la Canal de Navarrés formaven en fila pero uns metros més avançats en les tres posicions.



Era una partida de lluitadors, d'anar sumant poc a poc. Bicorp a punt estava de conseguir trencar algun joc en el rest pero mai el conseguia. Xeraco, quan la partida s'acostava al seu final apretava i ficava contra les cordes al seu rival en el rest. Aixina i tot, la igualada es mantenia. Per tant, s'arribava al últim joc, en un marcador de iguals a 35, i en Armando preparat per a rematar la partida en la treta. I aixina era, assegurant un bon traure, els de Bicorp sumaven el joc definitiu en una partida prou bona, en dos equips batalladors.


Bicorp suma el sèptim campeonat, el quint en els últims sis anys.

Comentarios

Entradas populares de este blog

Una parella de 10

  Després de nou partides disputades, Giner i Nacho han tancat un campeonat de 10 puix han conseguit sumar la victòria més important, la de la final. Per tant, la parella ha conseguit fer una Lliga perfecta, de 10, no solament pel ple de 10 victòries, també pel gran equip que han fet. I és que Giner i Nacho s'han mostrat com una parella intractable, sense fissures. Hem vist un Giner ficat en la faena, a un gran nivell, quin gust dona vore-lo jugar. Pero com ell mateixa digué en declaracions a Pilota Pro, jugava en un miger que “marca molt la diferència”, i el tenia que aprofitar. Tenim a un pilotari, un miger, qui hui en dia, en permís del número 1, Puchol II, marca la pauta a seguir, la referència en les lloses dels trinquets. Nacho te cames, físic i tècnica. Te pot jugar en criteri en les dos mans, per dalt i per baix, abarca molta cancha i sap colocar-se i colocar la pilota com pocs. Si continua jugant aixina, i te pinta de que aixina serà, tenim per a fruir molt

Triats els 17 valencians i valencianes que jugaran per guanyar l'Europeu de Pilota

  Freixo de Espada à Cinta és un chicotet municipi portugués de poc més de 3.000 habitants. Es troba en la frontera espanyola, front la província de Salamanca, i del 2 al 6 d'abril serà la capital europea de la pilota ya que allí es disputarà l'Europeu 2024. Valéncia afronta esta nova fita europea després de proclamar-se campeona del Món en Alzira fa poc més d'un any. La Selecció Valenciana encara este nou repte en novetats. La primera d'elles és que, com anuncià en el seu moment, Vicent Molinés deixa el càrrec de seleccionador, deixant pas a un cos tècnic format per Juanma Garrido, Arnau Oliver i Ana Giner, que ya formaven part de l'equip del seleccionador en Alzira 2023. Per un atra banda trobem les baixes de dos peces importants degut a les lesions, Mar en dones i Puchol II en hòmens. Selecció Femenina L'equip femení tornarà a estar format per sis jugadores. Continuen de la cita d'Alzira Victoria, Ana de Beniparrell, Amparo de Moncada i Irene

En Benissa, pilota i misa

Que la pilota és especial ya ho saben tots els que estan llegint estes llínies. Una de les característiques que fan del nostre un deport especial, més estimat, de bo, pels seus practicants és la intensa activitat per part dels aficionats. A diferència dels clubs de fútbol, en pilota no tenim milers de socis i abonats, pero si tenim un grapat d'enamorats en cada poble. Un grapat que són els que li donen vida, dia a dia, a la pilota valenciana. I un bon eixemple és Benissa i el seu Campeonat Comarcal Puríssima Chiqueta. Benissa és de tots coneguts pel dit “Els dumenges, en Benissa, pilota i missa”. Per tant, és per tots coneguda la seua afició a la pilota. De fet, el seu trinquet ha sigut seu de grans partides en la seua història. Pero el trinquet es manté viu gràcies a eixe grapat d'aficionats del poble que encara s'ocupa d'organisar, entre d'atres coses, un campeonat d'aficionats, el Puríssima Chiqueta, que es mamprengué en els huitanta.