Ir al contenido principal

Joventut i veterania per a les semifinals de l'Individual d'Escala i Corda




Les semifinals del XXXII Campeonat Individual d'Escala i Corda, Trofeu President de la Generalitat, ya estan definides i la gran sorpresa és que l'actual campeó, Puchol II, no podrà disputar-les ya que va ser eliminat per Pere Roc II 60-50 en la seua eliminatòria disputada divendres passat en Vilamarchant (el Camp del Túria).

El mà a mà és una disciplina complicada, arriscada, on qualsevol factor pot ser determinant, una disciplina en la que, si no desplegues tot el teu potencial pots patir més del conte, i més si t'enfrontes a un atra primera espasa com ho és el de Benidorm.

Si, la sorpresa botà en Vilamarchant, pero si ho va fer és perqué el de Vinalesa s'enfrontava a un dels dos o tres pilotaris que hui en dia el podrien superar en una partida aixina.

Sense dubte l'absència de Puchol II en semifinals és important pero la veritat és que s'han quedat uns aparellaments molt atractius. Per una part tindrem als jóvens, Pere Roc (23 anys) i Marc (22 anys). El de Monserrat accedix a semifinals després de superar en claritat a Genovés II en Pelayo. Per l'atra part tindrem la semifinals dels veterans, Soro III (33 anys) i Miguel (37 anys). Soro II conseguia el passaport a semifinals després de desfer-se d'un combatiu Bueno i Miguel, per la seua part, després de superar en una partida igualada a Fageca.

El divendres es disputarà la semifinal dels veterans (22:45 h, Vilarreal) i el dumenge la dels jóvens (11:30 h, Guadassuar).

Tal i com estan les coses, ara mateixa el gran favorit és Soro III, jugador que ha estat present en les últimes set finals de l'Individual, guanyant quatre d'elles. Pero justament tindrà davant a Miguel, el pilotari que el va guanyar en la seua primera final en 2010. El de Petrer és un gran jugador, experimentat, que sap perfectament quin joc desenrollar en el mà a mà, podent ficar contra les cordes a qualsevol oponent. Tin drem, per tant, una partida molt emocionant.

Aixina i tot, després de la seua gesta en Vilamarchant, un pilotari que s'ha de tindre en conte és Pere Roc II. Es tracta d'un jove pilotari ya assentat entre els millors, preparat, treballador i que, a més a més, la seua condició d'esquerrà el fa més perillós en estes partides. Ara be, davant d'ell tindrà a un atre jove pilotari consolidat en la èlite, Marc de Monserrat, també molt ben preparat físicament i en una gran motivació en cada competició que disputa. Tindrem, aixina, una semifinal de garra, de força, jugada de poder a poder.


Els jugadors que conseguixen guanyar les seues respectives semifinals s'enfrontaran el pròxim dumenge 29 d'octubre en Pelayo per a tractar de conseguir el campeonat individual.  

Comentarios

Entradas populares de este blog

Una parella de 10

  Després de nou partides disputades, Giner i Nacho han tancat un campeonat de 10 puix han conseguit sumar la victòria més important, la de la final. Per tant, la parella ha conseguit fer una Lliga perfecta, de 10, no solament pel ple de 10 victòries, també pel gran equip que han fet. I és que Giner i Nacho s'han mostrat com una parella intractable, sense fissures. Hem vist un Giner ficat en la faena, a un gran nivell, quin gust dona vore-lo jugar. Pero com ell mateixa digué en declaracions a Pilota Pro, jugava en un miger que “marca molt la diferència”, i el tenia que aprofitar. Tenim a un pilotari, un miger, qui hui en dia, en permís del número 1, Puchol II, marca la pauta a seguir, la referència en les lloses dels trinquets. Nacho te cames, físic i tècnica. Te pot jugar en criteri en les dos mans, per dalt i per baix, abarca molta cancha i sap colocar-se i colocar la pilota com pocs. Si continua jugant aixina, i te pinta de que aixina serà, tenim per a fruir molt

Triats els 17 valencians i valencianes que jugaran per guanyar l'Europeu de Pilota

  Freixo de Espada à Cinta és un chicotet municipi portugués de poc més de 3.000 habitants. Es troba en la frontera espanyola, front la província de Salamanca, i del 2 al 6 d'abril serà la capital europea de la pilota ya que allí es disputarà l'Europeu 2024. Valéncia afronta esta nova fita europea després de proclamar-se campeona del Món en Alzira fa poc més d'un any. La Selecció Valenciana encara este nou repte en novetats. La primera d'elles és que, com anuncià en el seu moment, Vicent Molinés deixa el càrrec de seleccionador, deixant pas a un cos tècnic format per Juanma Garrido, Arnau Oliver i Ana Giner, que ya formaven part de l'equip del seleccionador en Alzira 2023. Per un atra banda trobem les baixes de dos peces importants degut a les lesions, Mar en dones i Puchol II en hòmens. Selecció Femenina L'equip femení tornarà a estar format per sis jugadores. Continuen de la cita d'Alzira Victoria, Ana de Beniparrell, Amparo de Moncada i Irene

En Benissa, pilota i misa

Que la pilota és especial ya ho saben tots els que estan llegint estes llínies. Una de les característiques que fan del nostre un deport especial, més estimat, de bo, pels seus practicants és la intensa activitat per part dels aficionats. A diferència dels clubs de fútbol, en pilota no tenim milers de socis i abonats, pero si tenim un grapat d'enamorats en cada poble. Un grapat que són els que li donen vida, dia a dia, a la pilota valenciana. I un bon eixemple és Benissa i el seu Campeonat Comarcal Puríssima Chiqueta. Benissa és de tots coneguts pel dit “Els dumenges, en Benissa, pilota i missa”. Per tant, és per tots coneguda la seua afició a la pilota. De fet, el seu trinquet ha sigut seu de grans partides en la seua història. Pero el trinquet es manté viu gràcies a eixe grapat d'aficionats del poble que encara s'ocupa d'organisar, entre d'atres coses, un campeonat d'aficionats, el Puríssima Chiqueta, que es mamprengué en els huitanta.