Ir al contenido principal

Els protagonistes de la final



El pròxim dumenge es disputarà la final de l'Individual d'Escala i Corda, una partida que es disputarà en el trinquet de la Ciutat (de la vergonya) de la Pilota de Moncada. A continuació anem a tractar de fer un chicotet anàlisis del protagonistes de la mateixa.


Soro III

El pilotari de Massamagrell és, hui en dia, l'escalater de referència. Esta serà la quarta final de l'Individual consecutiva que disputarà Soro III. De fet, des de que les finals es disputen en Moncada les ha disputat totes. Solament l'última la va guanyar, pero les dos primeres li van servir per a créixer i madurar com a pilotari.

Sense cap dubte Quico és un pilotari de força, la seua pilotada dona por, és molt violenta i perillosa. Aixina i tot, en els últims anys ha anat treballant la seua esquerra, el seu punt dèbil. D'esta forma, encara que no te una esquerra perillosa, si que pot contar en ella per a tasques defensives.

Soro III arriba a la final en molta confiança puix ha pogut superar les seues partides en molta solvència i superioritat. És, per un atra part, un jugador prou fort mentalment, fet a partir de les experiències vixcudes.

Basarà el seu joc en la seua potència, jugant de tu a tu, a fer blaus, te les de guanyar.


Álvaro

Pràcticament te quaranta anys i Àlvaro torna a la final de l'Individual. El gran campeó està vivint una segona joventut. El seu joc no és tant poderós, no te tants blaus, pero el seu cap està millor que mai. A més a més, el de Faura ha millorat tècnicament el seu joc.

Les seues cames, pot ser, no siguen tan ràpides, pero Àlvaro sap, com ningú, traure el màxim profit de les seues característiques. A hores d'ara és un rival temible, que pot guanyar a qualsevol en qualsevol moment.

Ya l'ha demostrat mil vegades, pero Àlvaro és un lluitador i voldrà sumar el 12 Individual, continuar allargant el seu propi récort.

La seua principal virtut és el seu cap, el seu esperit guanyador. La convicció de poder fer el que vullga, de jugar com ell vullga.

Tractarà de trobar l'esquerra de Soro III i menejar-lo.


El Trinquet de Moncada

Des de que s'inaugurà en el 2010, el Trinquet de la Ciutat (de la vergonya) de la Pilota ha sigut seu de les finals d'escala i corda. Una vegada més el majestuós trinquet (que no el seu entorn) rebrà la final de l'Individual. Soro III és l'únic jugador que ha disputat totes les finals de l'Individual d'este trinquet.

Es tracta d'un trinquet gran, molt gran. En una muralla i unes galeries molt altes, per lo que encarar-se a la galeria per fer el quinze pot ser un suïcidi.

Per tant, és un trinquet que s'adapta a fàcilment a jugadors de força, pero també un trinquet on poder menejar al seu contrincant.

Soro III és el pilotari que més partides ha disputat allí pero Álvaro el coneix a la perfecció puix allí treballa en les promeses del CESPIVA.


Oltra

El feridor del Genovés ya fon decisiu en la final del 2011 que enfrontà a estos mateixos jugadors. És cert que un feridor no pot decantar el resultat d'una partida. En canvi, si està arriba igualada a l'últim joc, com en el 2011, si que pot fer que el seu pilotari guanye l'últim quinze.

Oltra es troba molt a gust en les lloses de Moncada. Ha demostrat que pot ser molt perillós en qualsevol trinquet pero en el de Moncada especialment.


Segur que tant Àlvaro com Soro III tindran ben present el final d'aquella partida.  

Comentarios

Entradas populares de este blog

Una parella de 10

  Després de nou partides disputades, Giner i Nacho han tancat un campeonat de 10 puix han conseguit sumar la victòria més important, la de la final. Per tant, la parella ha conseguit fer una Lliga perfecta, de 10, no solament pel ple de 10 victòries, també pel gran equip que han fet. I és que Giner i Nacho s'han mostrat com una parella intractable, sense fissures. Hem vist un Giner ficat en la faena, a un gran nivell, quin gust dona vore-lo jugar. Pero com ell mateixa digué en declaracions a Pilota Pro, jugava en un miger que “marca molt la diferència”, i el tenia que aprofitar. Tenim a un pilotari, un miger, qui hui en dia, en permís del número 1, Puchol II, marca la pauta a seguir, la referència en les lloses dels trinquets. Nacho te cames, físic i tècnica. Te pot jugar en criteri en les dos mans, per dalt i per baix, abarca molta cancha i sap colocar-se i colocar la pilota com pocs. Si continua jugant aixina, i te pinta de que aixina serà, tenim per a fruir molt

Triats els 17 valencians i valencianes que jugaran per guanyar l'Europeu de Pilota

  Freixo de Espada à Cinta és un chicotet municipi portugués de poc més de 3.000 habitants. Es troba en la frontera espanyola, front la província de Salamanca, i del 2 al 6 d'abril serà la capital europea de la pilota ya que allí es disputarà l'Europeu 2024. Valéncia afronta esta nova fita europea després de proclamar-se campeona del Món en Alzira fa poc més d'un any. La Selecció Valenciana encara este nou repte en novetats. La primera d'elles és que, com anuncià en el seu moment, Vicent Molinés deixa el càrrec de seleccionador, deixant pas a un cos tècnic format per Juanma Garrido, Arnau Oliver i Ana Giner, que ya formaven part de l'equip del seleccionador en Alzira 2023. Per un atra banda trobem les baixes de dos peces importants degut a les lesions, Mar en dones i Puchol II en hòmens. Selecció Femenina L'equip femení tornarà a estar format per sis jugadores. Continuen de la cita d'Alzira Victoria, Ana de Beniparrell, Amparo de Moncada i Irene

En Benissa, pilota i misa

Que la pilota és especial ya ho saben tots els que estan llegint estes llínies. Una de les característiques que fan del nostre un deport especial, més estimat, de bo, pels seus practicants és la intensa activitat per part dels aficionats. A diferència dels clubs de fútbol, en pilota no tenim milers de socis i abonats, pero si tenim un grapat d'enamorats en cada poble. Un grapat que són els que li donen vida, dia a dia, a la pilota valenciana. I un bon eixemple és Benissa i el seu Campeonat Comarcal Puríssima Chiqueta. Benissa és de tots coneguts pel dit “Els dumenges, en Benissa, pilota i missa”. Per tant, és per tots coneguda la seua afició a la pilota. De fet, el seu trinquet ha sigut seu de grans partides en la seua història. Pero el trinquet es manté viu gràcies a eixe grapat d'aficionats del poble que encara s'ocupa d'organisar, entre d'atres coses, un campeonat d'aficionats, el Puríssima Chiqueta, que es mamprengué en els huitanta.