Ir al contenido principal

L'hora dels millors



Després d'haver-se disputat quatre partides arriba el moment dels quarts de final del XXIX campeonat Individual d'Escala i Corda. Arriba el moment dels millors.

Després d'una fase prèvia en la que s'ha donat l'oportunitat a jóvens com Pablo de Borriol, Francés o Ferrer. A aplegat el moment de la disputa de les partides més interessants, on entren en joc tots els grans candidats a guanyar este campeonat.

I és que es dona la circumstància que, a partir de hui, es disputaran quatre eliminatòries en la que participaran huit pilotaris, huit aspirants en opcions reals de disputar la gran final de Moncada.


Miguel – Rodrigo

Els dos representants de les comarques del sur (més Santi de Finestrat) s'enfrontaran esta vesprada a les sis i mija en el trinquet de Genovés.

Serà, com totes, una eliminatòria molt interessant. Per una part tenim al campeó del 2010, Miguel. El veterà jugador de Petrer ya no està al mateix nivell que quan es proclamà campeó, pero és un gran especialista del mà a mà, un gran dominador dels espais del trinquet, de com afrontar una eliminatòria d'estes característiques.

Davant d'ell tindrà al jove rest de Benidorm, Rodrigo, un pilotari cridat a dominar la modalitat els pròxims anys. Un jugador esquerrà molt perillós en el mà a mà, especialitat que ha treballat des de menut. Un jugador molt àgil, nerviós, que es meneja molt ràpit per les lloses del trinquet.

Per tant l'experiència s'enfrontarà a la joventut, ¿qui podrà més?


Álvaro – Puchol II

Demà dissabte a les sis i mija es jugarà una eliminatòria d'alta tensió. L'onze vegades guanyador de l'Individual, Álvaro, s'haurà d'enfrontar al que se postula (o al que bona part de l'afició el postula) com a màxim dominador dels pròxims anys, Puchol II.

De Álvaro poc podem dir que no s'haja dit. Simplement hi ha que reconéixer la seua voluntat i professionalitat de continuar aspirant al Individual. En quaranta un anys, i després d'haver guanyat onze vegades el títul, no te que ser fàcil mantindre la ilusió i la motivació per tornar a enfrontar-se a pilotaris molt més jóvens i en plenitut. Aixina i tot, la seua professionalitat encara el manté entre el palmito de grans favorits.

En canvi, Puchol II te solament vint i tres anys i ha disputat la final de les competicions més importants, i guanyat algunes d'elles, excepte la final de l'Individual. Després de no poder participar en l'última edició, el de Vinalesa voldrà millorar la seua actuació del 2012 quan conseguí disputar la lligueta de semifinals pero en la que no guanyà cap partida. Puchol I ya no és el mateix jugador, ara ya està fet i, pot ser, siga el màxim aspirant a Soro III.

Tant Álvaro com Puchol II són dos fòrmules 1. El de Vinalesa te el depòsit ples de gasolina, al de Faura encara li queda... ¿qui podrà més?



Soro III – Santi

El dumenge en Alzira a les cinc de la vesprada es reviurà la final de l'Individual del 2012. Soro III és el màxim favorit, des de el 2010 està present en la final, guanyant les dos últimes edicions. En l'última ningú li va fer més de 35 jocs. Va ser netament superior a tots. Enguany segur que arribarà en el mateix nivell.

El de Massamagrell és l'actual dominador del mà a mà. Sap perfectament com acarar la eliminatòria i el campeonat. Està ben preparat física i mentalment.

Santi, per la seua part torna a atrevir-se en l'Individual. És l'únic miger que s'atrevix en els últims anys. S'ha adaptat perfectament a l'especialitat. Després de disputar la final del 2012 ara afronta el campeonat en molta més experiència i considerat com un dels millors migers de l'escala i corda. Jugador de potència pero en un a gran colocació tractarà de buscar el resquit de fa dos anys front al de Massamagrell.

Dos anys després tornen a enfrontar-se, ¿canviarà el resultat?


Genovés II – Fageca

Com a segona partida el dumenge en Alzira, a les sis i mija, es disputarà un atre gran duel, un clàssic de la competició, Genovés II, que ha disputat cinc vegades la gran final, s'enfrontarà al nomenat millor jugador d'escala i corda de l'any, Fageca.

Genovés II ha patit molt els últims anys. Les lesions no l'han deixat mantindre el seu gran nivell. Poc a poc, en sofriment i molt treball, ha pogut tornar a enamorar als aficionats en els trinquets. Un jugador de la seua calitat sempre ha de contar. A més a més segur que arriba a la competició en gran estat de forma puix voldrà reviure emocions passades.

A Fageca, per la seua part, li falta completar un gran Individual per confirmar-se com una gran figura de l'escala i corda. En el 2012 ya conseguia arribar a les semifinals. Després de consolidar-se en els campeonats per equips li fa falta fer-lo en l'Individual. Capacitats en te i segur que mentalment estarà preparat per a donar eixe paset.


¿Viurem en Alzira un relleu generacional?

Comentarios

Entradas populares de este blog

Una parella de 10

  Després de nou partides disputades, Giner i Nacho han tancat un campeonat de 10 puix han conseguit sumar la victòria més important, la de la final. Per tant, la parella ha conseguit fer una Lliga perfecta, de 10, no solament pel ple de 10 victòries, també pel gran equip que han fet. I és que Giner i Nacho s'han mostrat com una parella intractable, sense fissures. Hem vist un Giner ficat en la faena, a un gran nivell, quin gust dona vore-lo jugar. Pero com ell mateixa digué en declaracions a Pilota Pro, jugava en un miger que “marca molt la diferència”, i el tenia que aprofitar. Tenim a un pilotari, un miger, qui hui en dia, en permís del número 1, Puchol II, marca la pauta a seguir, la referència en les lloses dels trinquets. Nacho te cames, físic i tècnica. Te pot jugar en criteri en les dos mans, per dalt i per baix, abarca molta cancha i sap colocar-se i colocar la pilota com pocs. Si continua jugant aixina, i te pinta de que aixina serà, tenim per a fruir molt

Triats els 17 valencians i valencianes que jugaran per guanyar l'Europeu de Pilota

  Freixo de Espada à Cinta és un chicotet municipi portugués de poc més de 3.000 habitants. Es troba en la frontera espanyola, front la província de Salamanca, i del 2 al 6 d'abril serà la capital europea de la pilota ya que allí es disputarà l'Europeu 2024. Valéncia afronta esta nova fita europea després de proclamar-se campeona del Món en Alzira fa poc més d'un any. La Selecció Valenciana encara este nou repte en novetats. La primera d'elles és que, com anuncià en el seu moment, Vicent Molinés deixa el càrrec de seleccionador, deixant pas a un cos tècnic format per Juanma Garrido, Arnau Oliver i Ana Giner, que ya formaven part de l'equip del seleccionador en Alzira 2023. Per un atra banda trobem les baixes de dos peces importants degut a les lesions, Mar en dones i Puchol II en hòmens. Selecció Femenina L'equip femení tornarà a estar format per sis jugadores. Continuen de la cita d'Alzira Victoria, Ana de Beniparrell, Amparo de Moncada i Irene

En Benissa, pilota i misa

Que la pilota és especial ya ho saben tots els que estan llegint estes llínies. Una de les característiques que fan del nostre un deport especial, més estimat, de bo, pels seus practicants és la intensa activitat per part dels aficionats. A diferència dels clubs de fútbol, en pilota no tenim milers de socis i abonats, pero si tenim un grapat d'enamorats en cada poble. Un grapat que són els que li donen vida, dia a dia, a la pilota valenciana. I un bon eixemple és Benissa i el seu Campeonat Comarcal Puríssima Chiqueta. Benissa és de tots coneguts pel dit “Els dumenges, en Benissa, pilota i missa”. Per tant, és per tots coneguda la seua afició a la pilota. De fet, el seu trinquet ha sigut seu de grans partides en la seua història. Pero el trinquet es manté viu gràcies a eixe grapat d'aficionats del poble que encara s'ocupa d'organisar, entre d'atres coses, un campeonat d'aficionats, el Puríssima Chiqueta, que es mamprengué en els huitanta.