Ir al contenido principal

Puchol II i Lemay guanyen en una gran remontada el XI Trofeu Diputació de Frontó Valencià



Gran expectació en el magnífic frontó J.A. Montesa de el Puig, un recint que ha omplit tota la seua capacitat. I és que l'afició, que sempre te ganes de vore cares noves en la èlit de la pilota, hui tenia l'oportunitat de vore en la seua primera gran final al jove Lluis de la Vega, un pilotari que pot marcar el futur de la pilota valenciana.

Després de les presentacions dels quatre finalistes la grada oferia la major ovació del matí al pilotari local José Antonio Montesa que rebia un mereixcut homenage de la seua gent, la que fa uns anys li otorgà el seu nom com a nom del frontó on es disputava hui la final.

La partida es presentava en algunes incògnites, principalment centrades en el rendiment de la jove figura emergent d'Almussafes, Lluis de la Vega. El chic, de solament dèsset anys, es presentava en la seua primera final important. Junt ad ell tenia a un franctirador com Pasqual de la Pobla i enfront a una de les màximes figures de l'escala i corda, un pilotari alfa, com és Puchol II, que feya parella en el cubà Lemay, molt experimentat en partides compromeses.

L'inici de la partida era per a la parella blava, en un Pasqual demolidor i determinant en la treta, dominant des d'allí la partida, traent de la partida a un Lemay, un tant desencertat, pero al que també hi ha que reconéixer la dificultat per a restar les bales del de la Pobla.

El domini blau era abusiu, els rojos eren incapaços de fer front a les acometides rivals, principalment de Pasqual. De la Vega i Pasqual se n'anaven 3-14. La partida pareixia que s'aniria ràpida per als blaus.

Pero en pilota fins a l'últim quinze hi ha partida. Els rojos anaven buscant el seu joc, llevant la pilota dels quadres davanters i buscant un punt més treballat, fins que el rival errara la pilota. I és que en frontó hi ha que jugar, tornar la pilota, aguantar fins que el rival no pot més i erre. I aixina és com Puchol II i Lemay, guanyaven punts.

Sense fer un joc molt lluent, sense fer soroll, la parella roja, en un gran treball de fondo de Puchol II, s'acostaven en el marcador. La gasolina de De la Vega i de Pasqual entrava en reserva, el de la Pobla, forçant una vegada si i un atra també, buscant sempre la chapa i la ralla del quatre en la treta feya ya tantes faltes com havia fet Lemay en el seu mal inici, i el de Almussafes carregant massa vegades el joc en la seua esquerra (pot ser més perillosa que la seua dreta) i en la necessitat d'un joc més pícaro.


Aixina s'arribava a la igualada a 37, un final com agradà a l'afició, emocionant i igualat. Després igualada a 38, a 39 i a quaranta. Després d'un hora jugant el trofeu es decidiria en un sols punt. I ahí és on Puchol II marca el seu terreny, ahí és on se noten els galons i la parella roja, on Puchol II havia guanyat protagonisme, més segura en la recta final, conseguia sumar el punt definitiu.



Comentarios

Entradas populares de este blog

Una parella de 10

  Després de nou partides disputades, Giner i Nacho han tancat un campeonat de 10 puix han conseguit sumar la victòria més important, la de la final. Per tant, la parella ha conseguit fer una Lliga perfecta, de 10, no solament pel ple de 10 victòries, també pel gran equip que han fet. I és que Giner i Nacho s'han mostrat com una parella intractable, sense fissures. Hem vist un Giner ficat en la faena, a un gran nivell, quin gust dona vore-lo jugar. Pero com ell mateixa digué en declaracions a Pilota Pro, jugava en un miger que “marca molt la diferència”, i el tenia que aprofitar. Tenim a un pilotari, un miger, qui hui en dia, en permís del número 1, Puchol II, marca la pauta a seguir, la referència en les lloses dels trinquets. Nacho te cames, físic i tècnica. Te pot jugar en criteri en les dos mans, per dalt i per baix, abarca molta cancha i sap colocar-se i colocar la pilota com pocs. Si continua jugant aixina, i te pinta de que aixina serà, tenim per a fruir molt

Triats els 17 valencians i valencianes que jugaran per guanyar l'Europeu de Pilota

  Freixo de Espada à Cinta és un chicotet municipi portugués de poc més de 3.000 habitants. Es troba en la frontera espanyola, front la província de Salamanca, i del 2 al 6 d'abril serà la capital europea de la pilota ya que allí es disputarà l'Europeu 2024. Valéncia afronta esta nova fita europea després de proclamar-se campeona del Món en Alzira fa poc més d'un any. La Selecció Valenciana encara este nou repte en novetats. La primera d'elles és que, com anuncià en el seu moment, Vicent Molinés deixa el càrrec de seleccionador, deixant pas a un cos tècnic format per Juanma Garrido, Arnau Oliver i Ana Giner, que ya formaven part de l'equip del seleccionador en Alzira 2023. Per un atra banda trobem les baixes de dos peces importants degut a les lesions, Mar en dones i Puchol II en hòmens. Selecció Femenina L'equip femení tornarà a estar format per sis jugadores. Continuen de la cita d'Alzira Victoria, Ana de Beniparrell, Amparo de Moncada i Irene

Montaner i Tonet guanyen una vibrant final en Piles

  Gran ambient en Piles, el trinquet de la Safor oferia un ambient immillorable, plena l'escala i les galeries, els aficionats esperaven gojar d'una gran partida i aixina fon. Ambient de gran final i moltes ganes de vore pilota, eixe podria ser el resum dels minuts previs a que la final de la Lliga Pro 1 de raspall es disputara. La reballà donava la treta als blaus, un factor que en un trinquet com el de Piles podria ser determinant. I tot pintava a que seria una partida de traures, els dos primers jocs se n'anaven cap al saque ràpidament, iguals a 5 . Iván tornava al traure novament, i tot que també es lluïa posant la vaqueta en joc, els rojos donaven molta guerra. Passàvem aixina a un tram de la partida de guerrilla on els dos restos treyen violentament i colocaven la vaqueta en els racons per sumar quinzes i els dos punters s'encaraven a pilotades buscant el quinze i defenent el seu marcador. Foren moments espectaculars, de desgast. Aixina i tot els jocs el