Ir al contenido principal

Entrevista a Escoto: "El raspall m'ha tornat la ilusió per la pilota"




Tot i ser d'Oliva, Josep, disputava la final de la Lliga de Promoció d'Escala i Corda en solament 17 anys (ha conseguit dos subcampeonats). Després conseguia disputar dos finals de l'Individual d'escala i corda (les va perdre contra Fageca i Puchol II) . El seu camí en l'escala i corda escomençava a ser complicat i va pendre una decisió molt important, Escoto volia triumfar en el raspall.

Lo primer de tot enhorabona pel sub-23. Pel resultat dona la sensació de que fora una final fàcil.

Gràcies, la veritat és que des d'un principi em pareixia complicada per l'estat de forma de Pepe i Gabi i també pel trinquet de la Llosa que el meu contrincant és d'allí, pero és va resoldre de manera un poc estranya a favor de nostre perqué estàvem jugant tant tranquils que mos va eixir tot.

No era la teua primera final pero si la primera final de raspall, ¿l'has vixcut d'una forma especial?

Si, la veritat és que si perque la primera final que vaig jugar encara era un chiquet i fon a escala i corda i esta final ha sigut la primera de raspall. També ara, en 22 anys, se estar dins del trinquet i no com quan en tenia dèsset. Puc dir que si ha sigut més important per a mi o més especial.

En escala i corda pareixia que tenies un bon futur per davant pero tingueres que triar un atre camí.

Si la veritat és que si perqué no he tingut les mateixes oportunitats que atres chavals de la meua categoria i això em va fer pensar i vaig decidir tornar al raspall... A voltes una cosa passa per a que vinguen atres millors i aixina ha segut.

I hui consideres que fon la millor elecció?

Si, per molts motius tinc més oportunitats, també puc dir que no hi ha tant de favoritisme cap alguns jugadors com si que passa a l'escala i corda.

Cóm ha sigut la transició al raspall?

Al principi em costava un poc la raspada, pero des de fa un poc de temps cap ací vaig agarrant-li el punt.
Pero en general be, crec que la família del raspall m'ha acollit be i em donen oportunitats que a l'escala i corda no he tingut.

Qué pots aportar al raspall?

Yo crec que puc aportar varies coses perqué a l'alt perfeccionen moltes coses com el rebot, l'esquerre, etc... i m'ha vingut be per a fer-les servir al raspall.

I el raspall a tu?

Moltes coses també, la satisfacció de jugar a pilota i agarrar-me en especial interés la pilota com fer eixercici dia a dia, entrenar... i preparar-me per a jugar.
En poques paraules podria dir que m'ha tornat la ilusió per la pilota.

Ara quina és la teua meta en la pilota?

La meua meta és consolidar-me entre els millors... i ser campeó individual i per parelles..
I treballar dia a dia per a conseguir-lo.

No serà un camí fàcil

No, la competència és dura i n'hi han jugadors de la meua edat que també tenen moltes ganes.... Pero crec que això és un motiu més per a superar-se i seguir avant

Ara mateixa, el nivell en el raspall està aumentat molt
hi ha més competivitat.

Bo... tal volta. Ara hi han absències fonamentals de jugadors professionals. Pero crec que som un grup de chavals en moltes ganes i crec que en partides podem deixar al raspall en bon lloc.

Cóm foren els teus inicis en la pilota?

Els inicis foren complicats perque casi sempre me'n tenia que anar fora a entrenar. Primer en raspall me n'anava a Benissa, Gata i Pedreguer i després a l'alt anava a l'Eliana, Valéncia ciutat, etc. I m'ha costat prou.
Al principi tot costa pero després pots arreplegar els fruits.

Cóm és que un chiquet d'Oliva decidix dedicar-se a l'escala i corda?

Puix gràcies al meu amic Primi de Gata que anava a L'Eliana i em va dur allí on estava Paco Genovés i Miguel Royo. I així va ser, vaig escomençar ferint i a la punta i vaig acabar de rest.
Quines diferències has comprovat entre l'escala i corda?

Les diferencies al respecte son prou evidents encara que no el parega, com colpejar la pilota, els estranys i el rebot que fa... Les maneres de colocar-se per a jugar-la... Pero sobre tot la pilota de raspall és més pesada que la d'escala i corda.

En quin trinquet te trobes més a gust?

Particularment no em desagrada ningú, cada un te la seua particularitat pero em quedaria en el d'Oliva perqué no tots saben estar en eixe trinquet jugant i això el fa únic.

Imagina que pots fer el cartell de la pròxima partida en Oliva, quins equips jugarien?

En la primera Nalda i Jaume - Mata i Gabi i en la segon Moltó i Alberto - Escoto i Coeter II.

Que li falta o li sobra a la pilota en general i al raspall en particular?

En tot cas en lloc de sobrar-li crec que al raspall li falta una bona difusió en els mijos com toca ya que és la modalitat de moda, és la que més gent aporta al trinquet, i sobretot que el personal jove vaja agarrant-se a anar al trinquet.

Li falta que es donen més oportunitats als jugadors, ya que tots els jugadors es mereixen les mateixes oportunitats, no que per ser fill d'algú o nebot o lo que siga ... tinga més oportunitats que un atre.

Ya per últim, quina és la teua pròxima meta?

Ser campeó, arribar a ser número 1, eixa és la meta.

Comentarios

Entradas populares de este blog

Una parella de 10

  Després de nou partides disputades, Giner i Nacho han tancat un campeonat de 10 puix han conseguit sumar la victòria més important, la de la final. Per tant, la parella ha conseguit fer una Lliga perfecta, de 10, no solament pel ple de 10 victòries, també pel gran equip que han fet. I és que Giner i Nacho s'han mostrat com una parella intractable, sense fissures. Hem vist un Giner ficat en la faena, a un gran nivell, quin gust dona vore-lo jugar. Pero com ell mateixa digué en declaracions a Pilota Pro, jugava en un miger que “marca molt la diferència”, i el tenia que aprofitar. Tenim a un pilotari, un miger, qui hui en dia, en permís del número 1, Puchol II, marca la pauta a seguir, la referència en les lloses dels trinquets. Nacho te cames, físic i tècnica. Te pot jugar en criteri en les dos mans, per dalt i per baix, abarca molta cancha i sap colocar-se i colocar la pilota com pocs. Si continua jugant aixina, i te pinta de que aixina serà, tenim per a fruir molt

Triats els 17 valencians i valencianes que jugaran per guanyar l'Europeu de Pilota

  Freixo de Espada à Cinta és un chicotet municipi portugués de poc més de 3.000 habitants. Es troba en la frontera espanyola, front la província de Salamanca, i del 2 al 6 d'abril serà la capital europea de la pilota ya que allí es disputarà l'Europeu 2024. Valéncia afronta esta nova fita europea després de proclamar-se campeona del Món en Alzira fa poc més d'un any. La Selecció Valenciana encara este nou repte en novetats. La primera d'elles és que, com anuncià en el seu moment, Vicent Molinés deixa el càrrec de seleccionador, deixant pas a un cos tècnic format per Juanma Garrido, Arnau Oliver i Ana Giner, que ya formaven part de l'equip del seleccionador en Alzira 2023. Per un atra banda trobem les baixes de dos peces importants degut a les lesions, Mar en dones i Puchol II en hòmens. Selecció Femenina L'equip femení tornarà a estar format per sis jugadores. Continuen de la cita d'Alzira Victoria, Ana de Beniparrell, Amparo de Moncada i Irene

Montaner i Tonet guanyen una vibrant final en Piles

  Gran ambient en Piles, el trinquet de la Safor oferia un ambient immillorable, plena l'escala i les galeries, els aficionats esperaven gojar d'una gran partida i aixina fon. Ambient de gran final i moltes ganes de vore pilota, eixe podria ser el resum dels minuts previs a que la final de la Lliga Pro 1 de raspall es disputara. La reballà donava la treta als blaus, un factor que en un trinquet com el de Piles podria ser determinant. I tot pintava a que seria una partida de traures, els dos primers jocs se n'anaven cap al saque ràpidament, iguals a 5 . Iván tornava al traure novament, i tot que també es lluïa posant la vaqueta en joc, els rojos donaven molta guerra. Passàvem aixina a un tram de la partida de guerrilla on els dos restos treyen violentament i colocaven la vaqueta en els racons per sumar quinzes i els dos punters s'encaraven a pilotades buscant el quinze i defenent el seu marcador. Foren moments espectaculars, de desgast. Aixina i tot els jocs el