Ir al contenido principal

L'enyor feliç




Voldria saber descriure-vos el pomell d’emocions que vaig viure anit en el majestuós trinquet d’Alzira, ya sabeu, dos partides benèfiques per a una fundació i una ONG que conseguien una bona entrada de públic sense aplegar al ple; en la primera jugaven el jagant Francesc Cabanes Pastor “Genovés” qui tornava a escoltar, emocionat, els ya històrics Paco, Paco, Paco.... del seu darrer enfrontament Individual en un joveníssim Àlvaro de Faura; a Paco l’acompanyava ni més ni manco que Juan Carlos Ferrero d’Ontinyent qui no ho feu malament pegant-li a la vaqueta sense ferramenta, com a contraris tenien a l’actual Seleccionador Pigat II i com a companyer a Such de l’Alfàs qui, sent també un bon teniste, deu haver jugat moltes vegades a pilota perque encertà algunes volees de mèrit clavant la pilota dins del palquet; l’ambient fester fon de goig total i encara poguérem vore, ya en el físic fet jaç, alguns colps de Genovés d’estil perfecte, Pasqual Sanchis “Pigat II” demostrà que encara està actiu i una digna igualada a 55 deixava com a vencedors i fortament aclamats als quatre jugadors.

Poder saludar i raonar en Juliet d’Alginet, Rovellet, Eusebiet de Riola, Antoniet d’Almassora... vore a Sarasol I, Pigat III (Eduart) Tino... raonar en trinqueters com Emili Peris, Balduino de Simat... fon, com adés vos dia, una nit de felicitat compartida en el perfum de taronger que nos fea tancar els ulls; la segona partida entre lo milloret dels professionals nos va despagar perque Puchol II (be) i Dani (excelent) deixaven 60x25 als campeons de l’últim Bancaixa Soro III (fluix) i Jesús (prou be).

S’anuncia un nou Màster de Pilota que mamprén (a Escala i Corda primer i en acabant a Raspall) 1ª semifinal el dimecres 24 en Guadassuar: Puchol II, Javi i Tomàs II contra Leon, Fèlix i Hèctor; la 2ª semifinal el dijous 25 (fatídic 25 d’Abril) en Pelayo: Soro III i Dani contra Àlvaro, Jesús i Herrera; la gran final el dumenge 28 a les 11’30 h. en la Ciutat inacabada de la Pilota en Moncada (per a ser-vos claret m’agrada prou més el trinquet d’Alzira que el de la Ciutat).

El mateix dumenge 28 i en el trinquet “El Nel” de Murla, doble partida des de les 10’30 h. a benefici de Fontilles (un carinyós recort al pare Joan Costa) primer jugaran els veterans de lux i en acabant els millorets del món professional.

Seguix la passió i els canvis de classificació en tots els campeonats que omplin carrers naturals i artificials, frontons, trinquets i Galochetes de Monòver; la Galocha, El Raspall, El Frontó Valencià, Les Llargues i A Palma més els Jocs Deportius Escolars estan mostrant la profitosa collita de tants anys de treball ben fet pels Clubs, Monitors, aficionats... i la Federació de Pilota Valenciana com a referent organisatiu.

Està jugant-se l’edició que en fa dotze del Trofeu Antoni Durà del Puig: 48 pilotaris adults i 25 chiquets, jovenils i cadets vos aguarden en el millor frontó de rebot transparent, tamborí i antic amor demostrat al nostre deport per la Penya Pilotari “Amics del Frontó del Puig”.

Si voleu traure-vos la puncha de l’amarc vinticinc d’Abril vingau a vore i viure partides de pilota; ni pogueren en ella ni en la nostra llengua valenciana ni en la nostra cuina ni en el cant d’estil... ANEM 

Aureli López

Comentarios

Entradas populares de este blog

Una parella de 10

  Després de nou partides disputades, Giner i Nacho han tancat un campeonat de 10 puix han conseguit sumar la victòria més important, la de la final. Per tant, la parella ha conseguit fer una Lliga perfecta, de 10, no solament pel ple de 10 victòries, també pel gran equip que han fet. I és que Giner i Nacho s'han mostrat com una parella intractable, sense fissures. Hem vist un Giner ficat en la faena, a un gran nivell, quin gust dona vore-lo jugar. Pero com ell mateixa digué en declaracions a Pilota Pro, jugava en un miger que “marca molt la diferència”, i el tenia que aprofitar. Tenim a un pilotari, un miger, qui hui en dia, en permís del número 1, Puchol II, marca la pauta a seguir, la referència en les lloses dels trinquets. Nacho te cames, físic i tècnica. Te pot jugar en criteri en les dos mans, per dalt i per baix, abarca molta cancha i sap colocar-se i colocar la pilota com pocs. Si continua jugant aixina, i te pinta de que aixina serà, tenim per a fruir molt

Triats els 17 valencians i valencianes que jugaran per guanyar l'Europeu de Pilota

  Freixo de Espada à Cinta és un chicotet municipi portugués de poc més de 3.000 habitants. Es troba en la frontera espanyola, front la província de Salamanca, i del 2 al 6 d'abril serà la capital europea de la pilota ya que allí es disputarà l'Europeu 2024. Valéncia afronta esta nova fita europea després de proclamar-se campeona del Món en Alzira fa poc més d'un any. La Selecció Valenciana encara este nou repte en novetats. La primera d'elles és que, com anuncià en el seu moment, Vicent Molinés deixa el càrrec de seleccionador, deixant pas a un cos tècnic format per Juanma Garrido, Arnau Oliver i Ana Giner, que ya formaven part de l'equip del seleccionador en Alzira 2023. Per un atra banda trobem les baixes de dos peces importants degut a les lesions, Mar en dones i Puchol II en hòmens. Selecció Femenina L'equip femení tornarà a estar format per sis jugadores. Continuen de la cita d'Alzira Victoria, Ana de Beniparrell, Amparo de Moncada i Irene

Montaner i Tonet guanyen una vibrant final en Piles

  Gran ambient en Piles, el trinquet de la Safor oferia un ambient immillorable, plena l'escala i les galeries, els aficionats esperaven gojar d'una gran partida i aixina fon. Ambient de gran final i moltes ganes de vore pilota, eixe podria ser el resum dels minuts previs a que la final de la Lliga Pro 1 de raspall es disputara. La reballà donava la treta als blaus, un factor que en un trinquet com el de Piles podria ser determinant. I tot pintava a que seria una partida de traures, els dos primers jocs se n'anaven cap al saque ràpidament, iguals a 5 . Iván tornava al traure novament, i tot que també es lluïa posant la vaqueta en joc, els rojos donaven molta guerra. Passàvem aixina a un tram de la partida de guerrilla on els dos restos treyen violentament i colocaven la vaqueta en els racons per sumar quinzes i els dos punters s'encaraven a pilotades buscant el quinze i defenent el seu marcador. Foren moments espectaculars, de desgast. Aixina i tot els jocs el