Ir al contenido principal

Adeu Álvaro de Tibi

pilota valenciana, Álvaro de Tibi, llargues


Tenia solament 43 anys. No són molts pero ad ell li donà temps per a marcar una época.

Una trista noticia ha fet tremolar a tot un món, el món de la pilota, no solament en Valéncia, si no també en llocs com Portugal, Bèlgica, América del Sur... I és que Álvaro López Cremades, Álvaro de Tibi en este món que li ha dut a ser eixemple en diferents països com Equador o França, deixava esta vida per a ingressar en l'Olimpo de la pilota valenciana.

La mort, casi mai es justa, i més quan ataca per sorpresa, sense avisar a una persona encara jove, a la que encara li faltaven moltes pilotes per traure, per enviar-les en extrema facilitat i comoditat, fora del carrer. La mort ha vingut esta vegada massa pronte i s'ha dut a un gran jugador de pilota, a una de les millors banques del món, a la banca que revolucionà el traure en les llargues, al capità de la selecció valenciana. Una persona que serà recordada pels seus mèrits deportius pero també pel seu caràcter, per la seua calitat humana. Una persona que deixa molts amics, molt de dolor entre els seus familiars. Un pilotari que deixa grans partides, espectaculars tretes, reconeiximent internacional...

La mort de Álvaro de Tibi ha sigut molt injusta, inesperada. Hui ha sigut un dia negre per al món de la pilota. Pot ser siga molt egoista, pero encara volíem vore com feya el quinze directe en una final de la Lliga a Llargues, en una final d'un Europeu o Mundial, en una partida de festes de qualsevol poble valencià.


Álvaro de Tibi sempre estarà en el nostre record, contarem als nostres fills i nets com va revoluciona el saque en llargues, com era capaç d'enviar la pilota al quinze. Álvaro de Tibi ya és una llegenda de la pilota.

Comentarios

Entradas populares de este blog

Mascletà per a Pere Roc II, Jesús i Carlos

Com en totes les mascletaes, on el terratrémol es deixa per al final, la final de la Lliga Bankia d'Escala i Corda ha vixcut un gran final. Just en el moment en que l'equip blau era incapaç de tornar, per última vegada, la vaqueta, una explosió d'emocions omplia el vell trinquet de Pelayo. Per una part, les emocions de Francés, Javi i Bueno que, tenint opcions a lo llarc de la partida veïen com en els tres últims jocs eren incapaços de fer front a Pere Roc II, Jesús i Carlos que arribaven a l'última part de la partida més entonats. Sensació agredolça la dels representants de Vilarreal sense cap dubte. En canvi, el bando roig, alegria desbordant al conseguir el triumfo i en l'escala, predomini ya en els partidaris uniformats hui de roig vinguts de Benidorm, Silla i Genovés.
La de hui ha sigut una partida en gran dosis d'emoció i també molt ambientada pels enèrgics partidaris d'abdós equips. Hem pogut fruir de tres debutants en una final que no han patit del…

Presentada la final de la Lliga Bankia de Raspall Femenina

El saló d'actes de la seu central de Bankia en Valéncia rebia anit la presentació de la final de la Lliga Bankia d'Èlit Femení, una partida que enfrontarà als equips de Bicorp (Mar i Victória) i Borbotó A (Anabel, Mónica i Amparo). La partida es disputarà el pròxim dissabte 30 de juny en el carrer de Gavarda (17:30 h) i serà televisada per À Punt Media.
A priori la favorita serà la parella de Bicorp que, a banda de conseguir la seua classificació a semifinals com a primera de grup, l'any passat ya guanyà elcampeonat. Aixina i tot, les de la Canal de Navarrés no tindran una partida fàcil puix davant tindran a l'únic equip que les ha pogut derrotar a lo llarc del campeonat. El trio de Borbotó conseguia superar a la gran dominadora en el seu propi carrer.La partida de Gavarda es presenta molt interessant, en un equip, el de Bicorp, acostumat a les grans partides, i un trio, el de Borbotó que ha conseguit completar una gran temporada desbancant a un dels clàssics del raspal…

5 llibres que t'ajudaran a conéixer la pilota valenciana

Hui és 23 d'abril Dia Internacional del Llibre i des de Escola de Pilota hem preparat una llista de cinc llibres que t'ajudaran a comprendre millor el món de la pilota valenciana i és que llegir un bon llibre és una bona forma de conéixer millor el nostre deport.
Tot i que la bibliografia de la pilota valenciana no és molt abundant és cert que a lo llarc de la història trobem referències a la pilota en autors clàssics com Arnau de Vilanova o Antoni Canals (s. XIV), Joan Lluís Vives o Jaume Cassalls (s. XV), Orellana (s. XVIII), Constantí Llombart (s. XIX) o Almela i Vives (s. XX).
Afortunadament, en els últims anys la producció bibliogràfica ha aumentat i millorat. Alguns autors que podem destacar en este sentit són Gabriel García Frasquet, Frederic Llopis Bauset, Miguel Ángel López Egea o Recadero i Víctor Agulló, que en época més moderna (segles XX i XXI) han editat llibres al voltant de la pilota valenciana.
Triar d'entre tots els llibres publicats és molt difícil i pe…