Ir al contenido principal

Adeu Álvaro de Tibi

pilota valenciana, Álvaro de Tibi, llargues


Tenia solament 43 anys. No són molts pero ad ell li donà temps per a marcar una época.

Una trista noticia ha fet tremolar a tot un món, el món de la pilota, no solament en Valéncia, si no també en llocs com Portugal, Bèlgica, América del Sur... I és que Álvaro López Cremades, Álvaro de Tibi en este món que li ha dut a ser eixemple en diferents països com Equador o França, deixava esta vida per a ingressar en l'Olimpo de la pilota valenciana.

La mort, casi mai es justa, i més quan ataca per sorpresa, sense avisar a una persona encara jove, a la que encara li faltaven moltes pilotes per traure, per enviar-les en extrema facilitat i comoditat, fora del carrer. La mort ha vingut esta vegada massa pronte i s'ha dut a un gran jugador de pilota, a una de les millors banques del món, a la banca que revolucionà el traure en les llargues, al capità de la selecció valenciana. Una persona que serà recordada pels seus mèrits deportius pero també pel seu caràcter, per la seua calitat humana. Una persona que deixa molts amics, molt de dolor entre els seus familiars. Un pilotari que deixa grans partides, espectaculars tretes, reconeiximent internacional...

La mort de Álvaro de Tibi ha sigut molt injusta, inesperada. Hui ha sigut un dia negre per al món de la pilota. Pot ser siga molt egoista, pero encara volíem vore com feya el quinze directe en una final de la Lliga a Llargues, en una final d'un Europeu o Mundial, en una partida de festes de qualsevol poble valencià.


Álvaro de Tibi sempre estarà en el nostre record, contarem als nostres fills i nets com va revoluciona el saque en llargues, com era capaç d'enviar la pilota al quinze. Álvaro de Tibi ya és una llegenda de la pilota.

Comentarios

Entradas populares de este blog

Les estadístiques prèvies de l'Individual de Raspall

Ian i Moltó conten ya les poques hores que els falta per a protagonisar la final del XXXI Trofeu Individual de Raspall, una partida que es disputarà en el trinquet de la Llosa.
Per a Moltó serà la seua tercera final, les dos anteriors les ha guanyat, per a Ian, en canvi, serà la seua primera experiència en esta final.
Es dona la circumstància de que Moltó és un dels huit jugadors que han guanyat en el seu debut en la final de l'Individual, Ian podria ser el que fa nou.


Per la seua part, el de Senyera serà el jugador vint i dos en participar en esta final. El jugador que més finals ha disputat ha sigut Waldo, que ha jugat 12 finals. Darrere d'ell Pasqual II, Juan, Armando i Coeter II han disputat cinc finals.
Campeons de l'Individual
I és que parlar de l'individual de Raspall és parlar de Waldo, el d'Oliva n'ha guanyat deu campeonats, és la màxima referència de l'individual en el món del raspall. El segon jugador en acumular campeonats individuals és Pasqual…

Rafelbunyol es prepara per a rebre les finals del Diputació de Raspall Parelles

La localitat de l'Horta Nort, l'illa del raspall, es prepara per a rebre esta fi de semana les finals del XIX Campeonat Autonòmic de Raspall Parelles, premi Diputació de Valéncia. El trinquet de Rafelbunyol acollirà en dos dies onze finals, tant masculines com femenines.
El dissabte es disputaran les primeres sis finals. Les quatre primeres seran femenines i les dos últimes masculines:
10 h: Quarta B Femenina: Meliana G – Beniparrell F 11 h: Quarta A Femenina: Favara – Alfás del Pi 12 h: Tercera Femenina: Meliana A – Borbotó C 16 h: Segona Femenina: Moixent C – Monserrat B 17 h: Quarta A Masculina: Monserrat A – La Vall D 18:30 h: Tercera Masculina: La Vall C – Muro
Ya el dumenge es viurà les finals més esperades, les de primera categoria. A les 10:30 es disputarà la final de primera categoria femenina. Novament s'enfrontaran Mar i Victòria a Ana i Noelia. Serà la tercera final que disputen enguany estes dos parelles i les dos anteriors les guanyaren les jugadores que en …

Mascletà per a Pere Roc II, Jesús i Carlos

Com en totes les mascletaes, on el terratrémol es deixa per al final, la final de la Lliga Bankia d'Escala i Corda ha vixcut un gran final. Just en el moment en que l'equip blau era incapaç de tornar, per última vegada, la vaqueta, una explosió d'emocions omplia el vell trinquet de Pelayo. Per una part, les emocions de Francés, Javi i Bueno que, tenint opcions a lo llarc de la partida veïen com en els tres últims jocs eren incapaços de fer front a Pere Roc II, Jesús i Carlos que arribaven a l'última part de la partida més entonats. Sensació agredolça la dels representants de Vilarreal sense cap dubte. En canvi, el bando roig, alegria desbordant al conseguir el triumfo i en l'escala, predomini ya en els partidaris uniformats hui de roig vinguts de Benidorm, Silla i Genovés.
La de hui ha sigut una partida en gran dosis d'emoció i també molt ambientada pels enèrgics partidaris d'abdós equips. Hem pogut fruir de tres debutants en una final que no han patit del…